spring

مركز راز زيبايي

spring
social
spring

مركز راز زيبايي

کلاژن چیست؟

يکشنبه بیستم 1 1402

کلاژن چیست؟

کلاژن

کلاژن (Collagen) از یک کلمه یونانی به معنی تولید کننده چسب گرفته شده است. در واقع این نام به پروتئینی داده شده است که فیبرهای سفید پوست، تاندون‌ها، غضروف‌ها، استخوان‌ها و تمام بافت‌های رابط را تشکیل می‌دهد.

عموما کلمه کلاژن، پوست و ماده‌ای با خاصیت ضد پیری را در ذهن ما تداعی می‌کند، اما واقعیت آن است که این پروتئین مهم، سراسر بدن را دربرگرفته و درواقع ترکیب اصلی سازنده‌ی غضروف، عضلات، تاندون‌ها، استخوان‌ها و پوست به حساب می‌آید.

کلاژن همچنین به صورت طبیعی در مواد ژلاتینی بدن مثل زجاجیه چشم هم وجود دارد. پس نتیجه میگیریم چیزی بیش از یک ماده‌ی ساده در ترکیب کرم‌های زیبایی است.

نقش آن در بدن انسان

کلاژن در ساختار پوست، مو، ناخن، استخوان‌ها، تاندون‌ها و رباط‌های بدن وجود دارد. به واسطه کلاژن است که ما توانایی حرکت، خم شدن و کشش بدن را دارا هستیم.

همچنین این پروتئین نقش بسزایی در درخشش مو و شفافیت پوست و ناخن‌ها دارد. بالارفتن سن و افزایش میزان استرس، تاثیر بسیار زیادی بر روند کلاژن سازی در بدن خواهند گذاشت.

کلاژن همانند چسبی است که بخش‌ها و بافت‌های مختلف بدن را به صورت یک‌پارچه در کنار هم قرار می‌دهد. به‌شکل کلی، کلاژن‌ پروتئینی است که تشکیل دهنده بافت قسمت‌های مختلف بدن می‌باشد.

مواد تشکیل دهنده

این پروتئین از آمینو اسیدهای گلایسین، پرولین، هیدروکسی پرولین و همچنین آرژنین تشکیل شده است. رشد عضلات و سلامت مفاصل تاحدودی به ترکیب آمینو اسیدها در کلاژن مربوط می‌باشد که در جای دیگری پیدا نمی‌شود.

کلاژن یک ساختار بسیار مهم برای پوست است. این پروتئین میزان 30٪ کل پروتئین موجود در بدن و همچنین 70٪ پروتئین پوست را تشکیل می‌دهد و به پوست کمک می‌کند تا لطافت، رنگ، درخشش و استحکام داشته باشد.

دِرْم یعنی همان لایه دوم و میانی پوست که اساس و پایه پوست را تشکیل می‌دهد، در انعطاف‌پذیری و کشش پوست دخیل است و منبع اصلی این پروتئین درون پوست می‌باشد.

کلاژن

انواع

کلاژن غنی‌ترین پروتئینی است که در بدن موجود است و همراه با ازدیاد سن، میزان کلاژن سازی بدن کمتر خواهد شد. کلاژن انواع گوناگونی دارد که هر یک از این پروتئین‌ها نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بدن دارند.

دست کم 16 نوع پروتئین کلاژن در بدن وجود دارد که از بین آن‌ها 3 تا 5 نوع از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به طور مثال کلاژن نوع 1 در لایه‌های پوست وجود دارد که موجب تقویت آن‌ها می‌گردد.

علاوه بر این کلاژن به پوست خاصیت ارتجاعی داده و با حفظ آب بافت پوستی، از خشکی و چین و چروک پوست جلوگیری می‌کند.

این پروتئین در لایه میانی پوست به تشکیل یک شبکه فیبری از سلول‌ها به نام فیبروبلاست کمک می‌کند تا سلول‌های جدید بر روی آن رشد کنند.

این روند موجب جوان سازی پوست می‌شود. همچنین این پروتئین در ترمیم و تعویض سلول‌های مرده پوست هم نقش دارد.

عوامل افزایش آن در بدن

تمام انواع کلاژن در ابتدا به شکل پروکلاژن ساخته می‌شوند. به این صورت که دو آمینو اسید پرولین و گلایسین به کمک ویتامین C با همدیگر ترکیب شده و پروکلاژن را می‌سازند.

درنتیجه بدن به شکل طبیعی کلاژن تولید کرده و ما می‌توانیم با دریافت مقدار مناسبی از مواد مغذی، در ساخت این پروتئین مهم کمک کننده‌ی بدن باشیم.

نوع دیگری از پروتئین درون بدن، الاستین است. الاستین در بخش‌هایی از بدن که منقبض می‌شود، مثل شریان‌ها و ریه‌ها پیدا می‌شود. الاستین و کلاژن هر دو پروتئین موجود درون پوست می‌باشند.

آنها با یکدیگر کار کرده تا بافت و شکل آن به پوست داده شود. نکته جالب در مورد کلاژن آن است که تحریک رشد آن باعث ایجاد اثر دومینو خواهد شد. هرچقدر کلاژن بیشتری داشته باشید، بدن شما قادر به تولید و نگهداری بیشتر آن می‌باشد.

چگونه بیشتر کلاژن‌سازی کنیم؟

با روش‌های گوناگونی می‌توانیم به تولید این پروتئین در بدن کمک کنیم:

  • منابع غذایی طبیعی: مثل گوشت، غذاهای دریایی، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، جوانه گندم، کلم، مارچوبه، مرکبات و مواد غذایی حاوی ویتامین C
  • مصرف مکمل: محبوب‌ترین انواع مکمل کلاژن هیدرولایزد کلاژن و ژلاتین می‌باشند

دریافت پیش‌نیازهای ساخت کلاژن در بدن، در یک رژیم غذایی متعادل، می‌تواند کلاژن‌های از دست رفته بدن را جبران کند.

کلاژن

مراقبتهای تخصصی از پوست برای افزایش این پروتئین

تکنیک‌های درمانی تخصصی زیادی برای مراقبت از پوست و افزایش ذخایر کلاژن وجود دارند. اولتراسوند تراپی یا هایفو و امواج رادیوفرکوئنسی یا آر اف فرکشنال از ابزارهای مبتنی بر انرژی می‌باشند که به تولید این پروتئین در پوست کمک کننده هستند.

حتی میکرونیدلینگ و تزریق پلاسمای غنی از پلاکت نیز موجب افزایش تولید کلاژن خواهد شد. برخی از روش‌های افزایش کلاژن شامل موارد زیر هستند که آن‌ها را برایتان شرح می‌دهیم:

لیزر درمانی

لیزر درمانی تکنیکی است که به طور ایمن و بدون ایجاد هیچ گونه خطری میزان سطح تولید کلاژن را افزایش می‌‌دهد. این روش با افزایش مقدار کلاژن به بهبود چروک صورت و انعطاف پذیری پوست می‌پردازد. هیچ گونه عارضه جانبی خاصی در لیزر درمانی گزارش نشده است.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ که به عنوان روش القای کلاژن هم شناخته می‌شود به بهبود ظاهر چروک صورت، بافت اسکار حاصل از جوش، افزایش سفتی پوست و برطرف سازی جای ترک و لکه‌های قهوه‌ای کمک کرده و این روند با تحریک بدن برای ترمیم خود انجام می‌گیرد.

میکرونیدلینگ درواقع دستگاهی است که در ناحیه بالای آن تعداد زیادی سوزن بسیار کوچک و تیز وجود دارد که به شکل همزمان صدها سوراخ کوچک را در پوست به وجود می‌‌آورند.

بدین ترتیب پوست را تحریک می‌‌کند که به تولید فاکتورهای رشد و کلاژن و الاستین و سیتوکین‌های بیشتری بپردازد و پوست صورت جوان‌تر به نظر برسد.

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی

پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یک متد درمانی دیگری است که از نمونه خون بیمار تهیه می‌گردد.

برای انجام این تکنیک، پزشک اقدام به تهیه نمونه خون کرده و پس از انجام مراحل مورد نیاز، آن را درون دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهد تا تحت سرعت و شرایط خاص، خون و مشتقات خونی از هم جدا بشوند.

پس از این مرحله پلاسمای غنی از پلاکت به همراه سلول‌های بنیادین و فاکتورهای رشد به پوست تزریق شده تا علاوه بر افزایش تولید کلاژن و الاستین به جوان سازی پوست هم کمک کنند.

پیلینگ شیمیایی

در این متد درمانی، از اسید به منظور از بین بردن لایه فوقانی پوست یا لایه‌های دیگر آن استفاده می‌گردد. هدف از انجام این تکنیک کاهش چین و چروک‌ها و خطوط ریز صورت و یکنواخت سازی حجم پوست می‌باشد.

همچنین از پیلینگ شیمیایی به منظور بهبود جای آکنه، درمان انواع خاصی از جوش‌ها، کاهش لکه‌های حاصل از ازدیاد سن، خطوط تیره پوستی و مواردی از این قبیل استفاده می‌گردد.

کلاژن

شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مشاوره در زمینه زیبایی و سلامت با ما در مرکز راز زیبایی در تماس باشید.

(0) نظر

کلینیک زیبایی چیست؟

شنبه نوزدهم 1 1402

کلینیک زیبایی چیست؟

کلینیک-زیبایی

امروزه همراه با مدرنیزه شدن سبک زندگی انسان، نیازهای جدیدی هم ایجاد شده‌اند که باعث شده افراد به زیبایی پوست، مو و اندام خود اهمیت بسیار بیشتری بدهند.

به همین علت امروزه شاهد تاسیس انواع کلینیک زیبایی در سطح شهرها هستیم که از سوی عموم مردم بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

کلینیک زیبایی به طور کلی به ساختمان‌هایی گفته می‌شود که قسمتی از یک بیمارستان و یا مراکز بهداشتی و درمانی هستند و با دریافت مجوز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خدمات زیبایی را به مردم ارائه می‌دهند.

هریک از بهترین کلینیک های زیبایی در تهران با وجود دست کم دو پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی و همچنین چندین پرسنل و کارشناس پذیرش، پرستار، بهیار و اپراتور الکترولیز تاسیس شده است و به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مراجعه به این کلینیک‌ها به خواستاران زیبایی، این اطمینان را می‌دهد که در یک مرکزی که تمامی نکات بهداشتی در آن رعایت می‌شود، از پزشکان متخصص و مجرب خدمات دریافت کنند.

در ادامه مطلب به شما بیشتر توضیح خواهیم داد که کلینیک زیبایی چیست و چه خدماتی در آن ارائه میشود؟

کلینیک زیبایی چیست؟

بسیاری از عموم با این سوال که کلینیک زیبایی چیست مواجه هستند.

مراکز بسیاری با نام کلینیک زیبایی تبلیغات می‌کنند، اما در حقیقت درمانگاه‌های معتبری نیستند و تنها کلینیک‌هایی که دارای مجوز از سازمان نظام پزشکی استان خود باشند، می‌توانند به اشخاص، خدمات زیبایی ارائه دهند.

در یک کلینیک زیبایی، پزشکان حرفه‌ای و معتبری که در زمینه زیبایی فعالیت دارند که در ابتدا سلامت فرد را با آزمایشات مختلف بررسی می‌کنند تا با اطلاع از وضعیت سلامت فرد، روش مناسبی را برای درمان او انتخاب کنند.

به علت ارائه خدمات گوناگون در کلینیک زیبایی، در چنین مراکزی پزشکان عمومی، جراحان عمومی، جراحان پلاستیک در حوزه زیبایی، جراحان گوش و حلق و بینی، متخصصان در زمینه‌ی پوست و مو، متخصصین زنان در حوزه زیبایی و همچنین کارشناسان تغذیه مشغول به فعالیت می‌باشند.

کلینیک-زیبایی

خدمات ارائه ‌شده در کلینیک زیبایی چیست؟

در یک کلینیک زیبایی معمولا خدمات زیبایی پوست و مو ارائه می‌شود و افراد می‌توانند با توجه به تناسب نیاز خود از این مراکز خدمات متنوع دریافت کنند. از جمله مهم‌ترین خدمات این مجموعه می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاشت مو
  • کاشت ابرو
  • لیزر موهای زائد بدن
  • تشخیص و درمان بیماری‌های مرتبط با پوست و مو
  • انجام آزمایشات مرتبط با حساسیت‌های پوستی
  • ارائه خدمات کوتر و کرایو ضایعات پوستی
  • تزریق ژل و فیلر
  • خدمات مرتبط با لاغری و تناسب اندام شامل کویتیشن، ال پی جی، کرایو یا سرما درمانی
  • میکرونیدلینگ برای درمان جای زخم، جای سوختگی و ترک‌های پوستی ایجاد شده بر روی پوست
  • انواع جراحی‌های زیبایی شامل پروتز سینه، پروتز باسن، جراحی لاغری، جراحی پلک و جراحی بینی
  • لیفتینگ صورت
  • پاکسازی صورت
  • تزریق بوتاکس
  • میکرودرم ابریژن
  • درمان تعریق در نواحی مختلف بدن با بوتاکس
  • پی آر پی با استفاده از پلاسمای تغلیظ شده
  • مزوتراپی پوست و مو
  • اصلاح فرم بینی
  • هایفوتراپی
  • لایه برداری شیمیایی
  • درمان ضایعات عروقی
  • جوانسازی نوری
  • کربوکسی تراپی
  • تزریق چربی
  • لیفت با نخ
  • برداشتن خال
  • پاک کردن تتو از روی پوست صورت و بدن

کلینیک-زیبایی

بهترین کلینیک زیبایی دارای چه مشخصاتی است؟

دغدغه بسیاری از مردم آن است که برای دریافت خدمات، بهترین کلینیک زیبایی را پیدا کنند تا بتوانند به نتایج ایده آل خود برسند. از مهم‌ترین ویژگی‌های بهترین کلینیک زیبایی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • بهترین کلینیک زیبایی دارای مدرک و مجوز از وزارت بهداشت است.
  • مهم‌ترین عامل برتری یک کلینیک زیبایی نسبت به کلینیک‌های دیگر زیبایی، آن است که در آن از پزشکان و متخصصان ماهر استفاده شود که ضمن داشتن مدارک پزشکی معتبر، دارای مهارت لازم هم باشند.
  • در بهترین کلینیک زیبایی از دستگاه‌های پیشرفته و مجهز استفاده می‌شود.
  • در یک کلینیک زیبایی خوب، بهترین روش‌ها و متدهای زیبایی به کار برده می‌شود.
  • بهترین و مجرب‌ترین پزشکان در یک کلینیک زیبایی خوب مشغول به کار و فعالیت هستند.
  • کلینیک زیبایی تخصصی خوب، خدمات خود را با بالاترین کیفیت و نازل‌ترین نرخ به مشتریان ارائه می‌دهد.
  • به متقاضیان مشاوره قبل از عمل می‌دهند تا بتوانند متناسب با نیاز پوست و موی خود خدمات دریافت کنند.
  • خدمات زیبایی در یک کلینیک خوب با بالاترین نظم و بدون اتلاف وقت بیمار و همچنین با تعیین وقت قبلی صورت می‌پذیرد.
  • محیط بهترین کلینیک زیبایی، مرتب و تمیز است و برای هر بیمار از تجهیزات یکبار مصرف استفاده می‌شود.
  • بهترین کلینیک های زیبایی دارای صفحاتی در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی هستند تا بدین ترتیب افراد بتوانند از نمونه کارهای آن مراکز به همراه میزان رضایت مندی مراجعه کنندگان مطلع شوند.

کلینیک زیبایی بهتر است یا مطب پزشک؟

یکی از سوالات دیگری که برای متقاضیان زیبایی وجود دارد، این است که برای دریافت خدمات زیبایی بهتر است به کلینیک زیبایی بروند و یا از یک پزشک متخصص در مطب نوبت بگیرند؟

مراحل تشخیص و درمان بیماری در مطب پزشک با کلینیک زیبایی، تفاوت زیادی با هم ندارد، اما لازم است به این نکته دقت داشته باشید که در کلینیک‌های زیبایی خدمات بسیار گسترده‌تری به مشتریان ارائه می‌شود.

ضمن اینکه در این مراکز متخصصین و تجهیزات بیشتری وجود دارد و به عبارتی از طریق کلینیک های زیبایی زودتر می‌توانید به نتیجه دلخواه خودتان برسید.

کلینیک-زیبایی

سلامت و زیبایی پوست و مو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند، به همین علت لازم است برای شناسایی مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد و همینطور پیدا کردن روش درمانی مناسب، به بهترین و معتبرترین کلینیک‌ها مراجعه شود.

در حقیقت باید برای به تعویق انداختن پیری پوست و همچنین رفع چین و چروک‌های ایجاد شده بر روی پوست، به پزشک و متخصص مراجعه کنید.

در کلینیک های زیبایی، متخصصینی ماهر به همراه پرسنل و پزشکانی حرفه‌ای در حال فعالیت هستند که برای ارائه خدمات به مشتریان، از ابزار آلات مدرن و پیشرفته بهره می‌برند.

درنتیجه لازم است پیش از مراجعه به این مراکز، اطلاعات کافی در مورد بهترین کلینیک های زیبایی را به دست آورید.

شما عزیزان و همراهان گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید به منظور دریافت مشاوره و همچنین پیدا کردن بهترین متخصصان و پزشکان ماهر و مجرب در زمینه زیبایی با ما در هر یک از ساعات مقرر شده در صفحه تماس ارتباط داشته باشید.

(0) نظر

کشیدن دندان (Dental Extraction)

شنبه نوزدهم 1 1402

کشیدن دندان (Dental Extraction)

کشیدن-دندان

کشیدن دندان یک درمان یا متد رایج دندانپزشکی می‌باشد که می‌تواند توسط یک دندانپزشک عمومی و یا هر متخصص دندانپزشکی دیگری انجام گیرد.

این فرایند بسته به وضعیت دندان فرد امکان دارد به شکل معمولی و در مدت زمان کوتاه انجام شود یا به صورت جراحی و نسبتا تهاجمی تدارک دیده شود.

دلایل کشیدن دندان

افرادی که دارای مشکلات زیر هستند، عموما به کشیدن دندان به عنوان بخشی از درمان خود نیاز خواهند داشت:

پوسیدگی دندان یا عفونت جدی

زمانی که دندانی به طرز وسیعی پوسیده باشد که حفظ دندان از طریق روش پر کردن، عصب کشی و یا سایر روش‌های ترمیمی ناممکن باشد، کشیدن دندان به منظور جلوگیری از انتشار آسیب به دندان‌های سالم شما، امری ضروری است.

آسیب یا جراحت دندان

هنگامی که دندانی بر اثر آسیب به صورت و یا حوادث دیگر بیش از اندازه شکسته شود، گاها خارج کردن آن تنها راه حل است.

شلوغی دندان‌ها

چنانچه دندان‌ها شلوغ و نامرتب باشند یا اگر یک یا چند دندان اضافی درون دهان‌ رشد کرده باشد، حذف یک دندان امکان دارد لازم باشد تا دندان‌های دیگر فضای کافی برای قرارگرفتن در جهت طبیعی را داشته باشند.

بیماری‌های پریودنتال (بیماری لثه)

بیماری لثه یا همان پریودنتال می‌تواند بافت و استخوان زیر لثه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و موجب لقی دندان‌ها در موارد شدید بشود. چنانچه دندان‌ها در ناحیه خود خیلی سست شده باشند، کشیدن دندان امکان دارد تنها گزینه مناسب درمانی باشد.

دندان پوسیده و سایر عوارض

اگر چنانچه دندان‌های شیری کودکی در زمان مناسب نیفتد، امکان دارد برای ایجاد فضای لازم برای رشد دندان‌های دائمی، کشیدن دندان‌های شیری لازم باشد تا از کشیدن دندان دائمی کودکان در آینده پیشگیری شود.

کشیدن-دندان

انواع کشیدن دندان

به طور کلی به دو صورت دندان‌های آسیب دیده یا مورددار را خارج کرده و به اصطلاح بیرون می‌کشند. دندانپزشکان یا به صورت مرسوم و معمولی یا به روش جراحی اقدام به بیرون کشیدن دندان می‌کنند.

در هر یک از این دو روش به این منظور که بیمار درد نکشد و اضطرابی تجربه نکند، بی‌حسی موضوعی و یا عمومی و آرام‌بخش را به همراه داروهای ضد اضطراب تجویز می‌کنند. با هر کدام از این دو روش کشیدن دندان در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.

1) روش مرسوم و معمولی

کشیدن مرسوم دندان شامل خارج کردن دندانی است که در دهان قابل رویت است و به طور کامل رشد کرده باشد. از این مدل برای کشیدن و برداشتن دندان پوسیده یا آسیب دیده و یا برداشتن دندان پیش از شروع ارتودنسی استفاده می‌گردد.

دندانپزشکان عمومی به طور معمول با این روش دندان‌ها را بیرون می‌کشند و این کار را تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌دهند. بعضی از دندانپزشکان امکان دارد از داروهای آرامبخش و یا ضد اضطراب برای برخی بیماران استفاده کنند.

به منظور تسکین درد بعد از کشیدن دندان نیز از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده می‌شود.

مراحل کشیدن دندان

اکثر دندان‌ها به راحتی و طی مراحل کوتاهی کشیده می‌شوند. اگر تمام تاج دندان بیرون لثه باشد به آسانی و با انجام مراحل زیر، دندان خارج می‌شود:

  • تزریق بی‌حسی به لثه و سایر ساختارهای نگهدانده دندان
  • لق کردن دندان با چند حرکت در جهات مختلف
  • خارج کردن دندان
  • گذاشتن گاز استریل در حفره یا جای خالی دندان کشیده شده

2) روش جراحی

همه افرادی که به کشیدن دندان نیاز دارند، نیازی نیست که با جراحی این کار را انجام دهند. کشیدن دندان به روش جراحی فقط برای دندان‌های نهفته و نیمه نهفته انجام می‌گیرد.

یعنی دندان‌هایی که هنوز از لثه بیرون نیامده باشند و یا به صورت نصفه و نیمه رشد کرده باشند را از آنجایی که به روش معمولی نمی‌توان خارج کرد، باید با روش جراحی بیرون کشید. اصولا روش جراحی را دندانپزشکان عمومی یا جراحان دهان و دندان انجام می‌دهند.

افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی باشند، امکان دارد به هنگام کشیدن دندان به روش جراحی، بیهوشی عمومی بگیرند. همچنین احتمال دارد بلافاصله بعد از جراحی، داروی مسکن دریافت کنند.

کشیدن-دندان

عوارض کشیدن دندان

عوارض هنگامی رخ می‌دهند که مشکلاتی در حین و یا بعد از انجام یک روند اتفاق بیفتد. گاهی اوقات ممکن است دندان‌های دیگر به هنگام کشیدن دندان آسیب ببینند و یا روند کشیدن دندان امکان دارد پرشدگی یا روکش را از بین ببرد.

اگر دندان‌های کناری دارای پر شدگی یا روکش بزرگی باشند، معمولا این اتفاق خواهد افتاد. در اطراف جایی که دندان‌ کشیده می‌شود، دندان‌های دیگر امکان دارد حساس شوند. این موضوع می‌تواند تا چند هفته هم به طول بی‌انجامد.

اگر احساس سوزش داشته باشید و یا تورم یا درد رو به افزایش دارید، احتمال وجود عفونت است. در چنین حالتی با دندانپزشک خود تماس بگیرید، زیرا امکان دارد به آنتی بیوتیک نیاز باشد.

عملیات پس از کشیدن دندان

چند دقیقه پس از فرایند کشیدن دندان، امکان خونریزی لثه وجود دارد. بنابراین دندانپزشک به شما یک قطعه پد نرم برای گاز زدن به منظور توقف خونریزی خواهد داد. زمانی که خونریزی متوقف شود، شما قادر به بازگشت به خانه خواهید بود.

پیش از رفتن به خانه، دندانپزشک یا جراح به شما در مورد مراقبت از دندان‌ها و لثه‌‌ها توصیه‌های لازم را صورت می‌دهد. همچنین امکان دارد مسکن و دهانشویه ضد باکتری تجویز کند. استفاده از برخی آنتی بیوتیک‌ها برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت نیز پیشنهاد خواهد شد.

بعد از کشیدن دندان، عموما به مراجعات بعدی نیاز نخواهید داشت. اما اگر تحت فرایند پیچیده‌ای قرار بگیرید، امکان دارد به شما یک تاریخ مراجعه بعدی داده شود. در طی این قرار ملاقات، دندانپزشک یا جراح روند بهبودی مناسب شما را بررسی خواهد کرد.

هزینه کشیدن دندان

یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در این مدل درمان، بررسی شرایط دندان و شدت و نوع عارضه دندان است و در نتیجه طبق تشخیص پزشک نیاز به کشیدن یا جراحی دندان می‌باشد.

از طرفی در این مدل درمانی، مهارت و تخصص دندانپزشک نقش شایانی دارد. چون دندانپزشک متخصص با توجه به تکنیک‌های خاصی که برای شرایط پیچیده و دندان‌های پیچیده به کار میبرد، هزینه بالاتری نسبت به دندانپزشک عمومی دریافت می‌کند.

از طرف دیگر خارج کردن دندان نهفته و یا دندان‌های با شرایط خاص مثل دندان‌هایی با پوسیدگی زیاد که حتما نیاز به جراحی دارند، قاعدتا هزینه بیشتری نسبت به کشیدن دندان به دنبال خواهند داشت.

کشیدن-دندان

شما همراهان گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید جهت دریافت مشاوره و یا اطلاع از نرخ به روز کشیدن دندان با ما در تماس باشید.

 

(0) نظر

جرم گیری دندان (بروساژ دندان)

شنبه نوزدهم 1 1402

جرم گیری دندان (بروساژ دندان)

جرم-گیری-دندان

جرم دندان درحقیقت پلاک‌های میکروبی می‌باشند که با رنگ زرد و یا سفید دیده شده و به سطح دندان‌ها می‌چسبند. پلاک‌های دندانی توسط کلسیم بزاقی و سایر املاح بزاق با دندان‌ها اتصال ضعیفی برقرار می‌کنند.

با اینکه این اتصال بسیار خفیف است اما از میان بردن جرم دندان‌ها با نخ دندان و مسواک امکان پذیر نبوده و برای انجام آن نیاز به تجهیزات دندانپزشکی خواهد بود.

شاید بهترین تمثیل برای تشبیه جرم دندان‌ها کتری‌های خانگی باشند. آهکی که درون بدنه کتری‌ها سخت می‌شوند همانند جرم‌های روی دندان‌ها می‌باشند. برای تمیز ساختن آن‌ها، تنها آب و وسایل شوینده کافی نیست و حتما باید از وسایل دیگری استفاده کرد.

حتما با افرادی برخورد داشته‌اید که به علت بوی بد دهان‌شان دوست داشتید از آن‌ها فاصله بگیرید. یا رنگ و روی دندان‌های آن‌ها بقدری کثیف بوده که حتی نخواهید هنگام صحبت کردن‌شان به دندان‌های آن ها نگاه کنید.

زمانی که افراد به سلامت دندان های‌ خود اهمیت نداده و بعد از وعده‌های غذایی‌شان مسواک نمی زنند، به‌ مرور لایه‌ای‌ از مواد غذایی بر روی دندان‌ها‌یشان می‌نشیند.

این‌ لایه‌های بسیار نازک و عموما غیرقابل رویت‌ همان جرم‌ها می‌باشند که‌ در ابتدا بی‌خطر هستند و ظاهر دندان را اصلا از فرم‌ نمی‌اندازند، اما کافی است‌ که چند روز از عمر این‌ لایه‌های نازک بگذرد.

به مرور شروع به‌ ایجاد بوی بد کرده و مواد غذایی که‌ اکنون دیگر چندان هم‌ غذایی نیستند، به اسیدهایی تبدیل می‌شوند که‌ موجب ایجاد حفره درون دندان می‌شوند و اصطلاحا دندان را کرم زده می‌کنند.

جرم گیری دندان یا همان بروساژ در مطب دندانپزشکی می‌تواند به خوبی این پلاک‌ها و جرم‌های دندانی را از میان برده و سلامت را برای دهان و دندان شما به وجود بیاورد.

جرم-گیری-دندان

انواع جرم گیری دندان

برای از بین بردن جرم‌های دندانی، نیاز به جرم‌ گیری دندان خواهیم داشت. جرم گیری دندان به سه شکل دستی، استفاده از دستگاه‌های اولتراسونیک و یا توسط لیزر در دندانپزشکی‌ها صورت می‌پذیرد.

1) جرم گیری دندان با ابزارهای دستی

در این‌ حالت دندانپزشک از یک جرم‌گیر دندان استفاده کرده و به شکل دستی پلاک‌های موجود بر روی دندان را از بین می‌برد.

به این دلیل که دندانپزشک توانایی مشاهده پلاک‌ها را ندارد، باید از حس‌ لامسه خود جهت شناسایی نقاط ایجاد پلاک و رسوب بر روی دندان‌ها استفاده‌ کند.

2) جرم گیری دندان با ابزارهای اولتراسونیک

دستگاه جرم گیری دندان اولتراسونیک، پلاک‌ها را از روی دندان با لرزش یکسر فلزی پاک می‌کند. در این متد از اسپری کردن آب برای شستن پلاک‌ها از روی دندان و همچنین سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده می‌شود.

3) جرم گیری دندان با لیزر

لیزر در دندانپزشکی می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌های دهان و دندان کمک کننده باشد. یکی از کاربردهای لیزر در این زمینه، جرم گیری دندان می‌باشد که شامل برداشتن پلاک و جرم از روی دندان است.

در بعضی موارد، دندانپزشک می‌تواند از لیزر به منظور کمک در درمان بیماری پریودنتال استفاده کند. بیماری لثه یا پریودنتال یک بیماری بسیار رایج است که بسیاری از افراد بزرگسال را تحت تاثیر قرار داده و شامل عفونت و التهاب لثه و همچنین بافت‌های اطراف دهان است.

درمان معمول برای این عارضه، جرم گیری عمیق لثه و تمیز ساختن ریشه دندان است که نه تنها به بهتر شدن وضعیت دندان‌ها و لثه کمک می‌کند، بلکه در قویتر شدن و بهبود چسبندگی مجدد بافت لثه به دندان نیز نقش بسزایی دارد.

جرم-گیری-دندان

عوامل ایجاد جرم بر روی دندان

زردی دندان‌ها علت‌های گوناگونی دارد. برخی از خوارکی‌ها و همچنین عدم رعایت برخی نکات از عوامل ایجاد جرم هستند. البته تعدادی از افراد به شکل مادرزادی رنگ دندان‌هایشان کمی زرد رنگ است که نمی‌شود آن را جرم دندان بنامیم.

عوامل خارجی ایجاد جرم دندان، به موارد زیر دسته بندی میشوند:

  • باکتری‌ها
  • غذاهای شیرین
  • نوشابه‌های گازدار
  • غذای مصرفی ناسالم
  • مسواک نزدن
  • سیگار کشیدن
  • استعمال دخانیات

همچنین جنس بزاق دهان نیز در برخی افراد ممکن است به ایجاد جرم بر روی دندان منتهی شود.

انواع جرم دندان

جرم سفید و جرم نارنجی بر روی دندان، به عنوان دو نوع جرم معمول بر روی دندان‌ها شناخته می‌شوند.

جرم سفید: این نوع جرم روی دندان عموما از تجمع پلاک و باکتری‌ها درون دهان تشکیل می‌شود.

این جرم موجب شکل‌گیری لایه‌ای سفید بر روی سطح دندان می‌شود که با برطرف سازی منابع باکتری‌ها و تمیز ساختن دندان‌ها قابل رفع می‌باشد. در بعضی موارد هم امکان دارد جرم سفید به عنوان علامتی از بیماری‌های دیگر مثل پوسیدگی دندان باشد.

جرم نارنجی: این نوع جرم بر روی دندان عموما به علت تجمع بیش از حد پیگمانت‌های طبیعی دندان، درون دندان تشکیل می‌شود.

این جرم امکان دارد به دلیل از استفاده از داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها و آهن باشد و در بعضی موارد هم امکان دارد به عنوان علائم بیماری‌هایی مثل بیماری‌های لثه یا بیماری‌های قلبی مانند اندوکاردیت وجود داشته باشد.

برای درمان جرم نارنجی، ابتدا باید علت آن مشخص شده و سپس درمان و جرم گیری دندان بر روی آن صورت بگیرد.

جرم-گیری-دندان

فواید جرم گیری دندان

از بین بردن جرم دندان، موجب کاهش پوسیدگی آن می‌شود. جرم گیری دندان یا همان بروساژ، همچنین موجب بهبود ورم و التهاب لثه شده و مانع از تبدیل شدن‌ این مشکل به‌ یک بیماری شدید لثه‌ای می‌شود.

با این همه مزایای جرم گیری دندان فقط تا زمانی دوام خواهد داشت که دوباره جرم بر روی دندان شکل نگیرد. برخی از بیماران‌ که بهداشت دهان و دندان خود را بخوبی رعایت نکنند، به جرم گیری دندان دوره‌ای نیاز پیدا خواهند کرد.

عوارض جرم گیری دندان

با این‌که تکنیک‌های درمانی جرم گیری دندان و همینطور تمیز کردن عمیق ریشه‌های دندان پرخطر نیستند، اما به هر حال خطر ایجاد خونریزی لثه و عفونت در لثه‌ها همواره وجود دارد.

برای‌ پیشگیری از بروز این مشکلات، بعد از جرم گیری دندان، ممکن است دندانپزشک از فیبرهای آنتی‌بیوتیک بر روی لثه تا مدت یک‌ هفته پس‌ از درمان استفاده‌ نماید.

اگر شما‌ با خطر بالای عفونت لثه مواجه‌ باشید، امکان دارد به‌ شما توصیه شود که پیش و پس از انجام جرم گیری دندان از داروهای آنتی‌بیوتیکی استفاده کنید تا به‌ این ترتیب از ورود باکتری‌ها به جریان خون جلوگیری شود.

مراقبت‌های پس‌ از جرم گیری دندان

  • جرم گیری دندان را در برنامه بهداشتی سالانه خود قرار دهید.
  • اگر به هنگام مسواک زدن دچار خونریزی در ناحیه‌ای از لثه شدید، حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • خوب و با دقت مسواک زدن یکی‌ از مهمترین عوامل جلوگیری‌ از جرم دندان است. 30 ثانیه مسواک‌ زدن در روز نمی‌تواند کمک زیادی به جلوگیری‌ از جرم گیری دندان کند.
  • پس از جرم گیری دندان حتما از دهانشویه‌ که دندانپزشک برایتان تجویز می‌کند، استفاده کنید. چون در بهبود زخم‌های به‌جا مانده‌ از جرم گیری دندان موثر است‌ و یک‌ هفته پس از جرم گیری دندان، استفاده از دهانشویه را قطع نمایید.
  • درصورت حساس شدن دندان پس‌ از عمل جرم گیری دندان، هیچ نیازی به‌ نگرانی‌ نیست، اصولا حساسیت دندان بعد از مدتی رفع خواهد شد.
  • جرم گیری دندان تنها در میان بزرگسالان اتفاق نمی‌افتد. امکان دارد دندان‌های‌ کودکان هم جرم بگیرند. درصورتی که‌ در بررسی‌های دوره‌ای دندانپزشک وجود جرم را تشخیص دهد، کودکان نیز باید جرم گیری دندان انجام دهند. جرم‌های‌ ایجاد شده بر روی دندان کودکان هم مانند بزرگسالان‌ می‌باشد.

جرم-گیری-دندان

شما همراهان گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید جهت اطلاع از آخرین قیمت بروساژ یا جرم گیری دندان و همچنین دریافت مشاوره با ما در تماس باشید.

(0) نظر

پروتز دندان (Dental Prosthesis) و انواع پروتز دندان

شنبه نوزدهم 1 1402

پروتز دندان (Dental Prosthesis) و انواع پروتز دندان

پروتز-دندان

پروتز دندان یکی از تکنیک‌های جایگزینی دندان به منظور پرکردن جای خالی دندان از دست رفته می‌باشد.

پروتز دندان انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز دهان، جای خالی دندان‌ها، زیبایی دندان و همچنین شرایط فیزیکی بیمار، می‌توان از پروتز ثابت و یا پروتز متحرک استفاده نمود.

روکش‌های ساده‌ای که عموما به منظور ترمیم و یا به عنوان درمان روکش دندان پس از عصب کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند هم از دسته پروتز‌های دندانی محسوب می‌شوند.

هنگامی که چند دندان کشیده شود، علاوه بر ایمپلنت، می‌توان با پروتز نیز جای خالی دندان از دست رفته را جبران نمود.

پروتز دندان یک روش درمانی است که نیازی به جراحی ندارد و در طی دو تا سه جلسه، بسته به شرایط لثه، توسط دندانپزشک متخصص پروتز انجام می‌گیرد.

انواع پروتز دندان

به شکل کلی، هر وسیله دندانپزشکی که جایگزینی برای دندان از دست رفته بشود و یا اینکه نقص‌های دندان‌ها را بپوشاند، یک پروتز دندانی (dental prosthesis) محسوب می‌شود. براساس این تعریف، انواع پروتز دندان عبارتند از:

  • پروتز دندانی کامل یا دندان مصنوعی (dentures)
  • پروتز دندان پارشیل (partial denture)
  • روکش دندان یا همان تاج (crown)
  • بریج یا پل دندانی (bridge)
  • ایمپلنت (dental implant)

اما به طور کلی پروتز دندان به دو دسته‌ی اصلی ثابت و متحرک تقسیم بندی میشود که هر کدام از آن‌ها انواعی دارند.

پروتز دندان ثابت

این مدل از پروتز دندان که در بسیاری موارد از آن به نام روکش دندان هم یاد می‌شود، به شکل دائمی درون دهان قرار گرفته و فرد در زمان استفاده از آن، به‌سختی متوجه طبیعی بودن و یا غیرطبیعی بودن دندان‌ها خواهد شد.

شکل ظاهری بسیار مناسب از یک سو و طبیعی بودن این مدل پروتزها از سوی دیگر موجب شده است که طرفداران بسیار زیادی داشته باشد و افراد بسیاری بخواهند از این مدل پروتز استفاده کنند.

خود پروتزهای ثابت به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از:

پروتز دندان به صورت روکش تک واحدی دندان

چنانچه آسیب دیدگی برای یک دندان رخ داده باشد و میزان آن به حدی نباشد که دیواره‌های دندان از میان برود، می‌توان از روکش دندان استفاده کرد.

در مواردی که دندان دچار تغییر رنگ شده باشد و به رنگ تیره یا زرد درآمده باشد و یا به دلیل چند بار پر شدن، سطح آن سیاه شده باشد، می‌توان پروتز روکش دندان را انتخاب کرد که کاملا شکل دندان شما را به صورت طبیعی در می‌آورد.

به لحاظ هزینه هم شرایط مناسبی دارد و از ادامه خراب شدن دندان جلوگیری خواهد کرد.

پروتز دندان به صورت بریج دندان

چنانچه هرجایی تنها واژه‌ی پروتز دندان ثابت را به کار ببرند، منظور همان بریج دندان است. هنگامی که بین دو دندان ثابت یک یا چند دندان دچار خرابی و پوسیدگی شده باشند و به مقدار زیادی از استخوان دندان‌ها از بین رفته باشد، از روش بریج دندان استفاده می‌شود.

به این شکل که از دو دندان سالم در ابتدا و انتها به‌عنوان ستون استفاده شده و فاصله‌ی بین آنها پل گذاری می‌شود. حال امکان پر کردن قسمت مابین دندان‌ها وجود دارد.

مزایای این مدل پروتز، پرکردن جای خالی دندان‌ها، افزایش زیبایی و کمک به عملکرد بهتر دندان‌ها به هنگام خوردن و آشامیدن است.

پروتز-دندان

پروتز دندان متحرک

مدل دیگری از پروتزهای مورد استفاده در میان دندان‌پزشکان، پروتزهای متحرک می‌باشد. استفاده از این مدل پروتزها در مواقعی توصیه می‌شود که امکان استفاده از پروتز ثابت برای متقاضی وجود نداشته باشد و شخص مجبور باشد از پروتز متحرک استفاده کند.

چراکه میزان طبیعی بودن پروتزهای متحرک و زیبایی آنها کمتر از پروتزهای ثابت است و مشکلات دیگری را هم به همراه خود دارد. به این دلیل به این نوع پروتز، متحرک گفته می‌شود که امکان گذاشتن و برداشتن لحظه‌ای برای شخص فراهم است.

پروتزهای متحرک عموما در مواقعی استفاده می‌شوند که تعداد دندان‌های افتاده و خراب زیاد باشد. این مدل از پروتز هم انواع مختلفی دارد که به دسته بندی زیر تقسیم بندی می‌شوند:

پروتز دندانی متحرک پارسیل

یک مدل پروتز دندانی متحرک به صورت جزئی می‌باشد که در فضای دندانپزشکی به اسم دندان تکه‌ای هم معروف است. خود پروتز پارسیل دارای چند گونه است که به لحاظ ویژگی و کاربرد متفاوت می‌باشد:

  • پروتزهای پارسیل به‌شکل تمام آکریل: یک درمان اولیه و موقت است که برای مدت زمانی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پروتزهای کروم کبالت: در مواقعی که نمیتوان از پروتز ثابت استفاده کرد و یا فرد بنابر هردلیلی علاقه‌ای به پروتز ثابت نداشته باشد، از این نوع پروتز پارسیل استفاده می‌گردد.

یکی از مواردی که نمی‌توان از پروتز ثابت استفاده کرد، هنگامی است که در انتهای دهان شخص، دندانی وجود نداشته باشد که متخصص بتواند از آن به‌عنوان بریج یا پل استفاده کند.

مورد دیگری از دندان‌های متحرک موجود است که همراه با لثه می‌باشند و در آن‌ها از آلیاژ فلزی استفاده شده است. البته وجود گیره‌های موجود در این مدل از پروتزها برای بیمار احساس ناخوشایندی ایجاد می‌کند.

در این موارد هم دندان‌های پروتز متحرک پارسیلی در بازار موجود است که قسمت گیره فلزی نیز به شکل رنگ دندان طراحی شده است.

پروتز متحرک دندان به صورت کامل یا دست دندان

یکی از شایع‌ترین پروتزهای دندانی، دندان مصنوعی کامل است که حتما شما هم از نزدیک آن‌ها را دیده‌اید که بیشتر در میان افراد سالخورده استفاده می‌شود.

در این مدل پروتز، فردی که تمام دندان‌های خود را از دست داده است، از یک پروتز یک تکه و کامل برای هر فک استفاده می‌کند. کارکرد این مدل پروتز در زمان اولیه و در نوع خود بسیار قابل توجه بود.

ولی با گذشت زمان و مشکلاتی که برای آن به وجود می‌آمد، از جمله شکسته شدن، زرد شدن و… رفته رفته میزان استفاده از آن کاهش پیدا کرد و استفاده از ایمپلنت دندان در بین بیماران بیشتر شد.

به لحاظ هزینه و قیمت، این مدل پروتز یکی از ارزان‌ترین پروتزهای مورد استفاده میان بیماران است که در دو جنس معمولی و لثه نرم ارائه می‌شود.

پروتز متحرک دندان از نوع اوردنچر

به ترکیب کامل شده‌ی دست دندان و روش ایمپلنت، اوردنچر می‌گویند. به گونه‌ای که یک دست دندان کامل بر روی پایه‌های ایمپلنت قرار گرفته، در درون لثه نصب می‌شود و شکل طبیعی‌تری دارد.

کارکرد آن آسان‌تر است و درواقع می‌توان گفت نیمه متحرک است، چراکه به پایه‌های ایمپلنت متصل می‌گردد.

پروتز-دندان

شما همراهان عزیز مرکز راز زیبایی میتوانید به جهت دریافت مشاوره و یا اطلاع از آخرین قیمت پروتزهای دندان با ما در تماس باشید.

(0) نظر

روکش دندان (Dental Crown) و انواع جنس روکش دندان

شنبه نوزدهم 1 1402

روکش دندان (Dental Crown) و انواع جنس روکش دندان

روکش-دندان

روکش دندان که به زبان علمی به آن Dental Crown میگویند، یک مدل روش درمانی در دندانپزشکی است که در حال حاضر بسیار رایج و پرطرفدار می‌باشد.

روکش دندان به طور کلی جایگزینی برای تاج دندان می‌شود. همان‌طور که میدانید، تاج دندان به بخش سفید رنگ دندان که در بخش بیرون لثه قرار دارد گفته می‌شود.

روکش دندان در حقیقت یک تاج یا کلاهک سفید رنگ دقیقا مثل دندان اصلی است که به شکل کامل بر روی دندان اصلی چسبانده شده و برای زیبایی و ترمیم دندان کاربرد دارد.

به روکش دندان، پروتز ثابت هم گفته می‌شود و این پروتز جنس‌های متنوعی دارد که پس از قالب‌گیری توسط دندانپزشک متخصص به آزمایشگاه تحویل داده شده و لابراتور دندانسازی بر طبق قالب، روکش دندان را با ظرافت می‌سازد.

این روکش به جای تاج دندان، نقش اصلی را در جویدن غذا ایفا می‌کند، به همین دلیل آن را تاج مصنوعی هم می‌توان نامید.

انواع روکش دندان

همانگونه که گفته شد، روکش دندان از جنس مواد مختلفی ساخته می‌شود که بسته به سلیقه و نیاز بیمار انتخاب می‌شود.

۱) روکش طلا

روکش-دندان

طلا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مواد ترمیم کننده‌ی دندان بوده و از دیرباز به منظور بازگرداندن عملکرد به دندان مورد استفاده بوده است. روکش طلا محکم‌ترین و مقاوم‌ترین جنس روکش دندان است. اما از نظر هزینه معمولا گرانترین مدل روکش دندان به حساب می‌آید.

در این نوع روکش دندان، بخش داخلی روکش که در تماس با بافت دندان است، از جنس طلا و لایه بیرونی آن از چینی ساخته می‌شود. طلا به علت داشتن خواص منحصر به فرد خود، بهترین ماده در دندانپزشکی محسوب می‌شود.

هیچ‌گونه خوردگی یا تغییر رنگی در این روکش طلایی در اطراف لثه ایجاد نمی‌شود . همچنین تطابق طلا با بافت دندان بسیار عالی است و حتی به مرور زمان هم با فشارهای جویدن بهبود پیدا می‌کند.

مزایا

  • مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه
  • دوام بالا و طول عمر بسیار زیاد
  • سازگاری با بدن بدون ایجاد آلرژی و التهاب

معایب

  • بالا بودن هزینه
  • رنگ طلایی

۲) روکش تمام سرامیکی

روکش-دندان

روکش سرامیکی به روش‌های مختلفی ساخته می‌شود. یکی از به‌روزترین روش‌های ساخت روکش سرامیکی، استفاده از تکنولوژی دیجیتالی کد کم (Cad Cam) است که در آن روکش توسط دستگاه طراحی، تراشیده و ساخته می‌شود.

این مدل روکش دندان را می‌توانید به هر رنگی که می خواهید انتخاب کنید. هرچند که می‌شود رنگ آن را مطابق با رنگ دندان‌های دیگر تغییر داد، اما باید توجه داشت که پس از ساخت و آماده شدن روکش، دیگر نمی‌توانید تغییری در رنگ دندان ایجاد کنید.

به لحاظ شباهت با دندان واقعی، روکش سرامیکی بهترین گزینه است، ولی از نظر استحکام، ضعیف‌تر از سایر جنس‌های روکش دندان می‌باشد.

در مواردی که زیبایی اولویت اصلی به حساب می‌آید، روکش‌هایی که به شکل یکپارچه از جنس سرامیک یا چینی ساخته شده باشند، زیبایی بی‌نظیری را به وجود می‌آورند. روکش‌های تمام سرامیکی سازگاری بسیار قابل قبولی با لثه دارند.

انواع سرامیک‌ها با استحکام بالا مثل سیلیکات و زیرکونیا برای این مدل از روکش‌ها کاربرد دارند. تغییر رنگ یا سایه تیره‌ای در لبه‌های این روکش‌ها دیده نمی‌شود. دوام و استحکام آن‌ها خوب و زیبایی آن‌ها بی‌همتا است .

مزایا

  • مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ
  • سازگاری با بدن بدون ایجاد آلرژی و التهاب
  • زیبایی فوق‌العاده و رنگ سفید

معایب

  • استحکام و مقاومت پایین‌تر

۳) روکش سرامیکی فلزی

روکش-دندان

روکش سرامیکی فلزی که به نام روکش پی‌اف‌ام (PFM) مشهور است، به‌منظور افزایش استحکام روکش‌های سرامیکی طراحی شده‌اند. این روکش دندان، یک اسکلت فلزی دارد که یک لایه سرامیک بر روی آن کشیده شده است.

درنتیجه به لحاظ زیبایی تقریبا شبیه به روکش تمام سرامیکی است و به لحاظ استحکام از قوی‌تر از روکش سرامیکی است. روکش سرامیکی فلزی، رایج ترین نوع روکش است که بخش داخلی آن از جنس فلز و سطح بیرونی آن از جنس چینی ساخته شده است.

در این مدل روکش‌ها عموما یک لبه فلزی در پشت روکش نمایان است. به مرور زمان با تحلیل لثه‌ها امکان نمایان شدن لبه فلزی آن‌ها وجود دارد. در طول زمان به علت خوردگی امکان دارد لبه های فلزی به رنگ سیاه و یا آبی شده و نمای بدرنگی در لثه ایجاد نماید.

به شکل کلی رنگ چینی در این مدل روکش دندان، شفافیت کمتری به نسبت ساختار واقعی دندان دارد. استحکام این روکش دندان در حالتی که وضعیت بهداشت دهان بیمار خوب باشد، قابل قبول است.

مزایا

  • مقاومت بالا به علت اسکلت فلزی
  • داشتن رنگ سفید به علت استفاده از رویه سرامیکی

معایب

  • زیبایی کمتر نسبت به روکش تمام سرامیکی به‌دلیل امکان دیده شدن اسکلت فلزی در لبه‌ی روکش

۴) روکش استیل

روکش-دندان

روکش دندان استیل معمولا برای دندان‌های شیری کودکان استفاده می‌شود و یک مدل روکش موقتی به حساب می‌آید. با این حال استیل بسیار محکم و مقاوم است و کارایی خوبی هم دارد و به لحاظ هزینه هم ارزانترین نوع روکش، استیل است.

مزایا

  • مقاومت بالا
  • قیمت ارزان

معایب

  • موقتی بودن

موارد استفاده از روکش دندان

روکش-دندان

شرایط گوناگونی برای گذاشتن روکش دندان وجود دارد، روکش‌های دندان علاوه بر این‌که دندان را زیباتر می‌کنند و فرم دندان را برای جویدن درست می‌کنند، باعث ایزوله شدن دندان‌ها هم می‌شوند.

یعنی اگر بر روی دندانی روکش نصب شود، موجب می‌شود که ساختار دندان سالم باقی مانده و از دندان محافظت شود.

به طور کلی مواردی که در زیر اشاره میکنیم، موارد مورد استفاده جهت گذاشتن روکش دندان هستند:

  • لق شدن و یا شکستن دندان‌ها
  • تغییر رنگ دادن دندان‌ها و زرد شدن آن‌ها
  • داشتن ترمیم عمیق روی دندان بر اثر ترمیم یا عصب کشی
  • در صورت کوتاه بودن تاج دندان‌ها که به‌درستی روی هم قرار نمی‌گیرند

مراقبت‌های لازم پس از روکش دندان

  • دندان‌های خود را دائما مسواک بزنید
  • از مسواک‌های برس نرم استفاده کنید
  • از نخ دندان و دهان شویه استفاده کنید
  • از خمیردندان‌های فلوراید دار استفاده کنید
  • بهداشت دهانی خود را به صورت کامل رعایت کنید
  • از جویدن غذاهای سفت و سخت مثل ته‌دیگ خودداری کنید
  • هر شش ماه یک بار برای چک‌آپ به دندانپزشک مراجعه کنید

شما همراهان عزیز و گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید در تمامی زمان‌های مشخص شده در صفحه‌ی تماس وبسایت بیوتی‌سکرت به جهت دریافت مشاوره و یا اطلاع از هزینه‌ی به‌روز انواع روکش دندان با ما در ارتباط باشید.

روکش-دندان

(0) نظر

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان (Dental Implant)

شنبه نوزدهم 1 1402

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان (Dental Implant)

ایمپلنت-دندان

ایمپلنت دندان جایگزین مصنوعی دندان میباشد که امروزه به‌عنوان درمان استانداردی به جهت پرکردن جای خالی دندان‌ها به کار گرفته میشود.

ایمپلنت دندان درواقع یک میله‌ی کوچک به شکل پیچ است که در طی یک عمل جراحی درون استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان بشود.

در حقیقت پایه ایمپلنت دندان به منزله‌ی ریشه‌ی دندان عمل میکند و روکش دندان به منزله‌ی تاج دندان. درنتیجه ایمپلنت دندان نیازی به تکیه بر دندان‌های اطراف ندارد و درون استخوان فک ثابت باقی می‌ماند.

به فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت، یکپارچگی استخوان (Osseointegration) میگویند.

جنس مواد ایمپلنت دندان

اکثر ایمپلنت‌های دندان از جنس تیتانیوم ساخته میشوند، ولی ایمپلنت دندان زیرکونیا هم وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا موادی هستند که بدن انسان با آن‌ها سازگاری داشته و آن‌ها را به‌عنوان مهاجم خارجی نمیشناسد و واکنش بد نشان نمی‌دهد.

براساس آمار محاسبه شده، امروزه احتمال موفقیت در ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است، و این یعنی یکی از موفق‌ترین درمان‌ها محسوب میشود.

لزوم استفاده از ایمپلنت دندان

بسیاری از مردم به مرور زمان بنابر دلایل مختلفی مثل پیری، کشیدن دندان و… دندان‌های خود را از دست می‌دهند. این مسئله علاوه بر این‌که موجب ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند فرد می‌شود، می‌تواند در درست جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد.

اکثریت عموم به دنبال یک متد همیشگی برای پرکردن جای خالی این دندان‌های از دست رفته هستند. تا حدود چند سال گذشته، انجام پروتز دندان متحرک یا همان استفاده از دندان مصنوعی در میان این افراد بسیار رایج بود.

اما مشکلاتی که این تکنیک ایجاد می‌کرد سبب شد که متد بهتری به نام ایمپلنت جایگزین آن بشود. ایمپلنت دندان یک روش دائمی برای حل مشکل نبود دندان‌ها می‌باشد.

در حال حاضر خوشبختانه با فراگیر شدن ایمپلنت دندان، مردم دیگر دغدغه‌ای برای از دست دادن دندان‌های خود نداشته و دیگر به سراغ دندان‌های مصنوعی نمی‌روند.

قرار دادن ایمپلنت درون دهان هیچ‌گونه مشکلی را برای استفاده کننده به وجود نیاورده و فرد می‌تواند تا آخر عمر بدون هیچ مشکلی از آن‌ها استفاده نماید.

ایمپلنت-دندان

کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان

به شکل کلی ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی ندارد و هر شخصی که بتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند، می‌تواند دندان‌های خود را ایمپلنت کند.

اگر فردی به سن رشد رسیده باشد، می‌تواند بجای دندان از دست رفته از ایمپلنت استفاده کند. برای مثال اگر کودکی که در سن کودکی دندان دائمی خود را در اثر سانحه از دست داده باشد می‌تواند پس از آن که به سن ۱۶ سال رسید، از ایمپلنت استفاده نماید.

البته همان‌گونه که گفته شد هر فردی می‌تواند دندان خود را ایمپلنت کند، اما در مواردی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم نمی‌تواند از ایمپلنت دندان استفاده کند:

  • در حالتی‌که تمامی دندان‌های فک جلو و یا فک عقب از بین رفته باشد.
  • در حالتی‌که یکی از دندان های جلو از دست رفته باشد و فاصله‌ی ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
  • در حالتی‌که بیشتر از یک دندان از دست رفته باشد و فاصله بین دندان‌های کناری طبیعی باشد.
  • در حالتی‌که یک و یا بیشتر از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و فقط از یک سمت دندان طبیعی باشد.
  • برای کسانی‌که نمی‌توانند از دندان‌های مصنوعی استفاده کنند.
  • برای کسانی‌که می‌خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.

چه کسانی نمی‌توانند دندان‌های خود را ایمپلنت کنند؟

  • کسانی‌که مبتلا به عفونت دندان و یا فک هستند.
  • کسانی‌که مبتلا به دیابت هستند.
  • کسانی‌که دخانیات مصرف می‌کنند.
  • کسانی‌که داروهای ضد انعقاد خون و یا آسپرین مصرف می‌کنند.
  • کسانی‌که تحت‌ رادیوتراپی به‌ویژه در قسمت فک و صورت بوده‌اند و بیمارانی که به مدت طولانی تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند.
  • بانوان باردار.

البته در تمامی این موارد یاد شده میتوان با بکارگیری اصولی خاص و رعایت نکات تجویز شده توسط دندانپزشک از ایمپلنت دندان برای پرکردن جای خالی دندان درون دهان استفاده کرد.

مزایای ایمپلنت دندان

  • افزایش زیبایی
  • سرعت بالا در کاشت
  • طول عمر بالا
  • حفظ سلامتی دهان و دندان
  • ثابت بودن ایمپلنت

ایمپلنت-دندان

عوارض و خطرات ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان ممکن است کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد که بسیاری از این عوارض به‌علت مراجعه به افراد غیرمتخصص پدید می‌آید. درنتیجه انتخاب یک پزشک متخصص ایمپلنت دندان می‌تواند میزان عوارض این‌کار را به‌شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

به‌علاوه رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان نیز عامل دیگری است که می‌تواند شما را هر چه زودتر از شر عوارض ایمپلنت دندان رها کند.

به طور کلی از عوارض و خطرات احتمالی ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت در محل کاشت
  • امکان آسیب به سایر دندان‌ها
  • آسیب عصبی که می‌تواند موجب بی‌حسی، درد، سوزن سوزن شدن لثه‌ها، لب‌ها و چانه‌ی فرد بشود.
  • مشکلات سینوسی وقتی‌که ایمپلنت‌های دندان قرار داده شده در فک بالا از یکی از حفره‌های سینوس فرد بیرون می‌زند.

مراقبت‌های پس از جراحی ایمپلنت دندان

پس از انجام ایمپلنت دندان امکان دارد به استراحت نیاز باشد تا اثر بی‌حسی به کلی از بین برود. پس از یک بی‌حسی موضعی چند ساعت طول خواهد کشید تا دهان و دندان فرد به حالت اولیه خود بازگردد.

احتمال دارد فرد به مسکن نیاز داشته باشد تا اثر ناراحتی حاصل از بی‌حسی را برطرف کند.

عموما پس از انجام عمل فرد میتواند به خانه برگردد، ولی اگر بیهوشی عمومی داشته باشد، به یک همراه نیاز خواهد داشت تا شخص را برای رسیدن به خانه همراهی کند و تا ۲۴ساعت نخست بهتر است یک مراقب همراه فرد باشد.

بسیار اهمیت دارد که تا چند روز اول بعد از ایمپلنت دندان که فرد به استراحت می‌گذراند، از غذاهای نرم استفاده کند. شخص باید مراقب باشد تا وقتی‌که بی‌حسی کاملا از ناحیه دهانش برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی‌های داغ استفاده نکند.

چون در غیر این‌حالت امکان دارد بدون آنکه متوجه شود خود را بسوزاند. بسیار دارای اهمیت است که فرد دهان خود را مانند همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگاه دارد. امکان دارد برای تمیز کردن راحت‌تر بین دندان‌ها به مسواک مخصوصی نیاز باشد.

هزینه کاشت ایمپلنت دندان

نرخ درمان کاشت ایمپلنت در اشخاص مختلف احتمالا متفاوت خواهد بود. زیرا هزینه‌ی کاشت ایمپلنت، مجموع هزینه‌هایی است که در طول مراحل مختلف درمان انجام میگیرد. به طور کلی مواردی که تعیین کننده هزینه‌ی درمان کاشت ایمپلنت هستند عبارتند از:

  • تعداد ایمپلنت دندان
  • جنس مواد مورد استفاده برای ایمپلنت، اباتمنت و روکش دندان
  • یک مرحله‌ای و یا دو مرحله‌ای بودن جراحی ایمپلنت دندان
  • درمان‌های جانبی مثل درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره
  • نیاز و یا عدم نیاز به پیوند استخوان و نوع مواد پیوندی
  • تعداد دفعات مراجعه به متخصص ایمپلنت
  • هزینه‌های مربوط به عکس برداری و آزمایشات دیگر
  • تخصص دندانپزشک
  • هزینه داروها و تسهیلات کلینیک
  • تکنولوژی‌ها و تجهیزات مورد استفاده برای ایمپلنت

ایمپلنت-دندان

شما همراهان گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید برای اطلاع از قیمت به روز و یا مشاوره در مورد ایمپلنت دندان، در زمان‌های مقرر شده که در صفحه‌ی تماس مشخص شده‌اند، با ما ارتباط برقرار کنید.

(0) نظر

لمینت دندان (Dental Laminate) یا ونیر دندان (Veneer)

شنبه نوزدهم 1 1402

لمینت دندان (Dental Laminate) یا ونیر دندان (Veneer)

لمینت-دندان

لمینت دندان (Dental Laminate) که به آن ونیر (Veneer) هم گفته می‌شود، درواقع نوعی روکش نازک است که همرنگ دندان می‌باشد و برای بهبود زیبایی لبخند و ظاهر کلی افراد طراحی شده است.

هنگامی که قطعات کوچک لمینت بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند، موجب تغییر رنگ، شکل، اندازه و یا طول دندان‌ها به وضعیت دلخواه شخص می‌شوند.

لمینت‌ها به‌جز مزایای زیبایی شناختی، مزایای دیگری هم دارند، ازجمله اینکه درمقایسه با مینای دندان، مقاومت و قدرت دندان‌ها را زیاد می‌کنند و با پوشاندن عدم همترازی و سایر عیب‌های دندان، ردیف دندان‌ها را یکنواخت و مرتب نشان می‌دهند.

لمینت‌ها را می‌توان از جنس پرسلن (چینی) و یا مواد کامپوزیت رزین تهیه نمود. مقاومت لمینت‌های دندان چینی بهتر از کامپوزیت رزین در برابر لکه‌ها می‌باشد.

برخی افراد روکش‌های پرسلن را به آن دلیل که در برابر لکه‌ها مقاومت بیشتری دارند و ویژگی‌های بازتابش نور در آن‌ها به دندان‌های طبیعی نزدیک‌تر است، ترجیح می‌دهند.

متقاضی لمینت دندان باید در مورد انتخاب بهترین و مناسب‌ترین مواد روکش برای دندان‌هایش با دندانپزشک مشورت کند.

کاربرد لمینت دندان

به شکل کلی دندانپزشکان از لمینت‌ها به منظور زیباسازی طرح لبخند استفاده می‌کنند.

درواقع هنگامی که دندان بنابه دلایلی به لحاظ ظاهری، رنگ یا شکل مناسبی ندارد، می‌توان با کمک ونیرهایی مثل لمینت دندان نقصانات را پنهان کرده و ظاهری زیباتر به دندان بخشید.

اما در مورد اینکه کاربرد لمینت دندان دقیقا برای برطرف کردن کدام عیوب دندانی است را می توان در لیست زیر شرح داد:

  • تغییر رنگ دندان‌ها به گونه‌ای که با هیچ متد دیگری نتوان آن را برطرف کرد
  • لب پر شدگی دندان. که اگر فرد تمایل نداشته باشد، میتواند با ونیر کامپوزیت یا باندینگ دندان آن را ترمیم کند
  • شکستگی‌های دندانی
  • ترک خوردگی‌های دندانی
  • کوتاه بودن یک یا چند دندان در طرح لبخند
  • کج بودن جزئی دندان‌های جلو

لازم به ذکر است که موارد یاد شده از مهمترین کاربردهای لمینت دندان به جهت بهبود ظاهر دندان‌های جلو در طرح لبخند است. از این ونیرها عموما هیچگاه برای زیباسازی دندان‌های خلفی (پشتی) استفاده نمی‌شود، زیرا آن‌ها درحین لبخند زدن اصلا دیده نمی‌شوند.

انواع لمینت دندان

لمینت دندان به طور کلی در دو مدل ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی دسته بندی می‌شوند. که نوع لمینت کامپوزیتی دندان به علت انتخاب نوع رنگ و ضخامت پایینی که دارد (عموما درحدود نیم میلی‌متر) و همچنین عدم نیاز به تراش دندان، محبوبیت بالایی دارد.

از دیگر مزایای لمینت کامپوزیتی می‌توان به اصلاح طرح لبخند و فرم‌دهی آن باتوجه به شکل فیزیک صورت اشاره کرد. همچنین شما می‌توانید از خدمات ترمیم دندان که به آسانی توسط متخصص انجام می‌­شود بهره بگیرید.

لمینت سرامیکی دندان یا پرسلن ونیر که نرخ آن عموما بیشتر از نوع کامپوزیتی است در اکثر موارد نیاز به تراش و گاهی هم فرم‌دهی دندان دارد و معمولا در آزمایشگاه ساخته می­شود.

اما به لحاظ انتخاب نوع جنس و شفافیت، تنوع بیشتری دارد و همچنین ظاهر زیبای آن یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب توسط افراد است. پرسلن ونیر به دلیل کیفیت و ماندگاری بیشتر عموما برای افراد بهتر است.

لمینت-دندان

مزایای لمینت دندان

لمینیت دندان هم به لحاظ ترمیم دندان و هم ازنظر زیبایی مزایای زیادی برای شما به همراه خواهد داشت که در موارد زیر به مهم‌ترین آنها اشاره میکنیم:

  • محافظت از ساختار دندان
  • جلوگیری از ترک خوردن و شکستگی دندان
  • پوشش مناسب دندان‌های شکسته
  • بهترین راه حل جهت ترمیم دندان‌های عصب کشی
  • محافظت از دندان‌ها دربرابر سایش و فرسودگی
  • راه اتصال بریج به دندان
  • پوشش مناسب برای ایمپلنت دندان
  • برطرف سازی بدرنگی دندان
  • کمک به اصلاح طرح لبخند
  • اصلاح بدشکلی دندان
  • برطرف نمودن فواصل دندانی
  • رفع به‌هم‌ریختگی جزئی دندان‌ها
  • اصلاح عملکرد جویدن دندان‌ها

معایب لمینت دندان

پس از لمینت دندان امکان دارد برخی عوارض دندانی شامل حالتان شود که در زیر به آن‌ها اشاره میکنیم:

  • امکان ایجاد حساسیت
  • امکان جداشدن لمینت از روی دندان
  • احتمال پیدایش درد پس از انجام لمینت
  • عدم امکان تغییر رنگ لمینت پس از نصب
  • عدم امکان ترمیم لمینت و لزوم به تعویض آن
  • گران بودن هزینه‌ی لمینت دندان در مقایسه با سایر درمان‌های دندانپزشکی
  • برگشت ناپذیری انجام مراحل لمینت دندان به علت تراشیدن دندان
  • ایجاد پوسیدگی دندان‌های زیر لمینت در صورت عدم نصب صحیح

مراقبت‌های پس از لمینت دندان

چنانچه که از لمینت به خوبی نگهداری شود، چیزی در حدود 7 تا 15 سال ماندگاری خواهد داشت. البته، نگهداری از دندان‌های لمینت شده نیازمند اقدامات ویژه‌ای نیست.

تنها رعایت اصول اولیه بهداشت دهان و دندان مثل مسواک زدن روزانه، استفاده از نخ دندان و شستشوی دهان با دهان شویه‌های ضدعفونی کننده کفایت می‌کند.

عموما دندانپزشک به شما توصیه می‌کند از فشار آوردن به دندان‌های لمینت شده برای شکستن و خرد کردن اجسام سخت اجتناب کنید و از کشیدن سیگار و خوردن غذاها و نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه که موجب تغییر رنگ دندان میشوند خودداری کنید.

طول عمر لمینت دندان

لمینیت‌های سرامیکی عموما طول عمر بالایی دارند و نسبت به بسیاری از پروتزهای دیگر ماندگاری‌شان بالاتر است. اگر از آن‌ها به خوبی مراقبت شود می‌شود انتظار داشت که طول عمر لمینت‌ها چیزی درحدود 10 تا 15 سال باشد.

با این حال در برخی موارد هم امکان دارد طول عمر لمینت دندان به بیشتر از 20 سال برسد، اما همه چیز به نحوه و میزان مراقبت‌های شما بستگی خواهد داشت.

عوامل تاثیرگذار بر طول عمر لمینت دندان

برای آنکه بتوان به افزایش طول عمر این پروتزها کمک کرد، بهتر است عواملی که می‌توانند بر روی ماندگاری و دوام آن‌ها تاثیر داشته باشند را شناسایی نمود. در زیر به برخی از مهم ترین این عوامل میپردازیم:

  • عادات غذایی
  • بهداشت دهان و دندان
  • پوسیدگی دندان در اطراف و زیر لمینیت‌ها
  • برخورد اشیا به صورت و دندان
  • دندان قروچه
  • افزایش سن
  • جویدن ناخن و سایر اجسام سفت و سخت

لمینت-دندان

هزینه لمینت دندان

نرخ لمینت دندان اصولا بر اساس تعداد واحدهای دندان محاسبه می‌شود. اما امکان دارد هر دندانپزشکی به ازای هر یک واحد دندان هزینه متفاوتی را دریافت کند که این تفاوت قیمت به‌خاطر عوامل زیر اتفاق می‌افتد:

  • کیفیت مواد مصرفی
  • موقعیت مکانی مطب
  • مهارت و تجربه دندانپزشک
  • کیفیت تجهیزات دندانپزشکی
  • برنامه متفاوت دندانپزشک برای هر مراجعه کننده

شما همراهان عزیز مرکز راز زیبایی میتوانید برای دریافت مشاوره و همچنین نرخ روز لمینت دندان با ما تماس برقرار کنید.

(0) نظر

جراحی زیبایی بازو یا براکیوپلاستی

شنبه نوزدهم 1 1402

جراحی زیبایی بازو یا براکیوپلاستی

زیبایی-بازو

هنگامی که بیماران از سایز و اندازه بازوهای خود ناراحت و ناراضی هستند، عموما دو موضوع را بیان می کنند، اول این‌که پوست و چربی اضافی بازویشان بدحالت و آویزان است و دیگر این‌که بازویشان بسیار بزرگ است.

خیلی از بانوان اظهار دارند که پوشیدن بلوزهای بدون آستین در جمع برایشان بسیار ناراحت کننده بوده و پیدا کردن لباسی مناسب به علت بزرگ بودن بازوهایشان سخت است. به همین علت معمولا آن‌ها مجبورند لباسی بزرگ تر از سایز خود بخرند.

اگر تصمیم دارید بازوهای‌تان را از حالت افتاده و شل خارج کنید و به نوعی آن‌ها را فرم بدهید ، بهتر است جراحی زیبایی بازو یا براکیوپلاستی را انتخاب کنید.

دلایل مختلف شل شدن بازو

عوامل مختلفی می‌توانند موجب از بین رفتن استحکام پوست و عضلات بازو بشوند.

بسیاری از افراد به دلیل شرایط مختلفی مثل بالا رفتن سن و یا نوسانات وزنی، پوست و عضلاتشان شل شده و حالت کشسانی خود را از می‌دهد و ظاهری نه‌چندان زیبا را برای بخش‌های مختلف صورت و بدن به وجود می‌آورد.

بازوها نیز ممکن است تحت تاثیر این موارد قرار بگیرند. عمل زیبایی بازو یا براکیوپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی است که با انجام آن می‌توان پوست و چربی‌های اضافه‌ی بازو را بر طرف کرد و به آن زیبایی بخشید.

درنتیجه‌ی این عمل، میزان قابل توجهی از چربی و پوست اضافی قسمت بالایی بازو حذف می‌شود که این عمل از سمت آرنج گسترش پیدا کرده و به داخل زیر بغل نیز ادامه می‌یابد.

مکانیزم جراحی زیبایی بازو

چنانچه که علاوه بر مشکل شل بودن بیش از اندازه پوست بازو، چربی اضافی نیز در این قسمت وجود داشته باشد، می‌توان عمل لیپوماتیک بازو را همزمان با براکیوپلاستی انجام داد و علاوه بر پوست شل بازو، از چربی اضافی این بخش هم خلاص شد.

عموما این روند با بیهوشی عمومی بیمار همراه خواهد بود. پزشک پیش از انجام عمل، نقاطی را که قرار است تحت لیپوساکشن و حذف پوست اضافه قرار بگیرد را مشخص می‌کند.

در هنگامی که شما بیهوش هستید، پزشک جراح زیبایی بازو در ابتدا عمل لیپوساکشن را به جهت کاهش حجم بازو و تسهیل در حذف پوست اضافی‌تان در مرحله بعد انجام می‌دهد.

سپس به حذف پوست اضافی و چربی متصل به آن خواهد پرداخت. وی همچنین توجه ویژه‌ای به میزان حذف چربی و پوست اضافی از بازوها خواهد داشت، چراکه در غیر این صورت، پوست بازو امکان دارد تنگ‌تر و یا گشادتر از حالت نرمال بشود.

بعد از آن، محل برش بخیه زده شده و پانسمان می‌شود. مشابه این عمل بلافاصله بر روی بازوی دیگر نیز انجام شده و درنهایت پس از پایان این اعمال و ریکاوری پس از عمل، شما به هوش خواهید آمد.

زیبایی-بازو

برش های جراحی زیبایی بازو

همان‌گونه که پیشتر گفته شد، در عمل زیبایی بازو یک برش جراحی از ناحیه زیربغل شروع شده و تا ناحیه آرنج پیش می‌رود. این اسکار همچنین می‌تواند بر روی سمت داخلی بازو و یا سطح پشت بازو هم قرار بگیرد.

در جلسه مشاوره، پزشک جراح زیبایی بازو، مکان این اسکار را به متقاضی نشان داده و این اجازه را می‌دهد که با توجه به مزایا و معایب این عمل، تصمیم گیری نهایی را انجام دهد.

برش دیگری به اندازه 2 تا 3 میلیمتر در ناحیه بالا و در قسمت پشت بازو به منظور لیپوساکشن و خروج چربی اضافی این ناحیه انجام داده می‌شود. در برخی از متقاضیان، پزشک جراح زیبایی بازو ممکن است از تکنیک اسکار کوچک بازو بهره ببرد.

با این همه متاسفانه بسیاری از افراد کاندید مناسبی برای انجام این تکنیک نیستند. اما در جلسه مشاوره این موارد بررسی خواهند شد و در صورت قابلیت اجرا، به متقاضی پیشنهاد داده می‌شود.

ملاقات با جراح پس از عمل زیبایی بازو

اولین ملاقات پس از عمل زیبایی بازو با جراح، عموما یک هفته پس از انجام براکیوپلاستی خواهد بود. پزشک در آن جلسه پانسمان بازوها را باز کرده و بخیه ها را می‌کشد. و پس از آن دوباره بازوها را پانسمان میکند.

البته این پانسمان قابل تعویض بوده و میبایست پس از هربار استحمام عوض شود. بهتر است بیمار تا چند ماه پس از انجام عمل زیبایی بازو به شکل مستمر با جراح در ارتباط باشد تا در هربار ملاقات، پزشک میزان وضعیت بهبودی زخم‌ها را بررسی کند.

افراد متقاضی جراحی زیبایی بازو

به شکل کلی، متقاضیان جراحی زیبایی بازو به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. کسانی که به دلایل مختلف ژنتیکی با بزرگی بیش از اندازه بازو مواجه هستند.
  2. کسانی که در اثر تغییرات و نوسانات وزنی دچار تغییر در شکل ظاهری بازوها شده و همچنین با شلی و افتادگی در بازوهای خود روبرو شده‌اند.

زیبایی-بازو

کاندیدای مناسب جراحی زیبایی بازو

افراد برای انجام عمل جراحی زیبایی بازو، باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • بازوهایی با پوستی به شدت سست داشته باشند.
  • دارای بازوهایی بیش از حد بزرگ و عریض باشند.
  • پیش از انجام جراحی زیبایی بازو، وزن آنها تثبیت شده باشد و دچار اضافه وزن چشمگیر نباشند.
  • از وضعیت سلامت مناسبی برخوردار باشند و دچار مشکلات یا بیماری‌هایی نباشند که در درمان زخم‌ها مشکل ایجاد کند.
  • دچار شرایط خاص پزشکی نبوده یا سابقه مصرف دارویی خاصی نداشته باشند.
  • سیگار، دخانیات و الکل مصرف نکنند.
  • از جراحی زیبایی بازو، انتظار و خواسته‌های معقولانه‌ای داشته باشند.

عوارض عمل جراحی زیبایی بازو

همانند تمامی اعمال جراحی زیبایی، عمل زیبایی بازو نیز عوارض و خطرات احتمالی خود را دارد. در جراحی زیبایی بازو، خطرات نادر هستند اما وجود دارند.

یکی از مهم‌ترین نکات در جراحی زیبایی بازو، اسکار آن است که از بخش زیربغل شروع شده و تا ناحیه آرنج پیش می‌رود. معمولا یک سری محدودیت‌هایی در رابطه با منطقه‌ای که اسکار بازو در آن قرار گرفته وجود دارد.

برای مثال در هنگام پوشیدن لباس‌های بدون آستین. البته تعداد کسانی که خواهان حذف پوست اضافی بازوهایشان هستند بیشتر از کسانی است که به دنبال تغییر اسکار ناشی از حذف پوست اضافی در بازوهایشان می‌باشند.

البته میزان وضوح اسکار در میان هر فرد نسب به فردی دیگر متفاوت است و البته مشاوره پزشک با بیمارانش در ارتباط با عمل جراحی زیبایی بازو، منوط به پذیرفتن یک اسکار قابل مشاهده به هنگام پوشیدن لباس بدون آستین توسط آنهاست.

تعدادی از بیماران اسکار خود را با لوازم آرایشی و میکاپ پنهان کرده اما افرادی دیگر نیازی به این کار ندیده و به راحتی با اسکار خود کنار می‌آیند.

انتخاب بهترین جراح زیبایی بازو می‌تواند به شما در جلوگیری از باقی ماندن جای اسکار پس از انجام عمل براکیوپلاستی به میزان قابل توجهی کمک کند.

چراکه چنین پزشکی می‌داند که چگونه برش‌های جراحی زیبایی بازو را در چین‌های طبیعی بازو و زیربغل پنهان کند تا این موضوع در آینده برایتان مشکل ساز نشود.

زیبایی-بازو

شما همراهان عزیز مرکز راز زیبایی میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره و هزینه جراحی زیبایی بازو با ما تماس بگیرید.

(0) نظر

جراحی کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی

شنبه نوزدهم 1 1402

جراحی کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی

کوچک-کردن-سینه

کوچک کردن سینه یا کاهش سایز سینه که به بیان علمی به آن ماموپلاستی کاهشی گویند، یک نوع جراحی پلاستیک زیبایی میباشد. این روش در برخی افراد جنبه درمانی دارد، یعنی درواقع به منظور کاهش درد و رفع مشکلات حرکتی انجام می‌گردد.

بزرگ شدن سایز سینه‌ها در بانوان به دلایل مختلفی ممکن است رخ بدهد. این افزایش سایز از یک حد و اندازه طبیعی که بگذرد و خارج شود، مشکلاتی را به وجود آورده و غیر قابل تحمل می‌شود.

در عمل ماموپلاستی کاهشی، با برداشتن بافت اضافی سینه، غدد، چربی و همچنین پوست اضافی، سایز سینه را کاهش می‌دهند.

درواقع پزشک جراح متخصص پلاستیک با انجام چند برش خاص و جدا سازی بخش‌های اضافی، هم سینه را کوچک می‌کند و هم با تغییر جای نوک و هاله سینه، شکل و فرم پستان‌ها را به حالت نرمال برمی‌گرداند.

بنابراین عمل کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی، یک نوع جراحی جهت ترمیم پستان است که به منظور کاهش سایز و متناسب ساختن فرم سینه انجام می‌گیرد.

دلایل بزرگ شدن سایز سینه

از جمله دلایل عمده بزرگ شدن اندازه سینه می‌شود به موارد زیر اشاره نمود:

  • افزایش وزن که با افزایش مقدار چربی در بافت سینه همراه است.
  • مصرف بعضی داروهای هورمونی مثل قرص‌های ضد بارداری که با تغییر در مقدار هورمون‌های زنانه، به تحریک بافت‌های سینه و افزایش سایز آن‌ها دامن می‌زند.
  • بارداری که به شکل طبیعی در این دوران بدن مادر برای شرایط جدید و مراقبت از نوزاد آماده می‌شود که یکی از این تغییرات، افزایش سایز سینه میباشد.
  • همچنین یائسگی نیز با افزایش میزان چربی در بافت سینه و بزرگ شدن آن همراه خواهد بود.

عمل کوچک کردن سینه، در همه موارد ذکر شده، کمک خواهد کرد تا اندازه سایز سینه‌ها به حالت نرمال خود تغییر پیدا کند که این اندازه بسته به فرم بدنی هر فرد ممکن است متفاوت باشد.

همچنین نامتقارن بودن سینه‌ها و یا کوچک و بزرگ بودن آن‌ها نیز با عمل ماموپلاستی کاهشی قابل اصلاح است.

با این همه، عمل کوچک کردن سینه حتما باید با مشورت پزشک متخصص و داشتن آگاهی از تغییرات پس از عمل انجام شود و شما باید پیش از تصمیم‌گیری در مورد انجام عمل کاهش سایز سینه بدانید که چه عوارضی ممکن است به وجود بیاید.

کوچک-کردن-سینه

فرایند جراحی کوچک کردن سینه

روش‌های گوناگونی به منظور کوچک‌کردن سینه استفاده می‌شود، اما فرایند جراحی ماموپلاستی کاهشی به شکل کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • جراحی با ایجاد برش
  • لیپوساکشن یعنی کشیدن چربی‌های اضافی از پستان

جراحان معمولا در اطراف نوک سینه، هاله آن و زیر هر پستان برشی ایجاد می‌کنند. همراه با انجام این کار بافت اضافی، چربی و پوست  نیز برداشته می‌شود. در نهایت هم فرم سینه تغییر داده می‌شود، و هم نوک پستان و هاله‌اش در جایگاه مناسب خود قرار می‌گیرند.

در اکثر موارد، نوک و هاله پستان به سینه چسبیده‌اند. برای سینه‌های بسیار بزرگ، شاید پزشکان جراح لازم بدانند که نوک و هاله را بردارند و در ترمیم نهایی، مواردی جدید بگذارند.

جراحان همواره تلاش می‌کنند که هر دو پستان متقارن و شبیه به هم باشند، اما اندکی تفاوت بعید نیست. اندازه هاله پستان پس از عمل نیز کوچک‌تر از قبل خواهد شد. زخم‌های جراحی در طول زمان از بین می‌روند، اما به طور کامل بهبود پیدا نمی‌کنند.

عمل کوچک کردن سینه در چه مواردی توصیه میشود؟

عمل جراحی کوچک کردن سینه با هدف رفع برخی از مشکلات انجام میگیرد که در زیر به آن‌ها اشاره میکنیم:

  • رفع دردها و مشکلات عصبی
  • رفع ایجاد محدودیت در فعالیت ها
  • افزایش سطح اعتماد به نفس فرد
  • برطرف سازی خارش یا ناراحتی‌های پوستی زیر پستان
  • برطرف شدن حس درد شدید پشت، گردن و شانه بیمار

عمل کوچک کردن سینه برای چه افرادی مناسب نیست و توصیه نمیشود؟

  • برخی از افراد که دارای بیماری های خاص مثل دیابت و یا بیماری های قلبی هستند
  • افرادی که نمی‌خواهند اسکاری روی سینه هایشان باقی بماند
  • افراد دارای چاقی مزمن
  • افرادی که استعمال سیگار و دخانیات دارند
  • کسانی که دارای بیماری هایی هستند که موجب بروز مشکل در ناحیه پستان می‌شود
  • افرادی که رشد پستان‌ها در آن‌ها کامل نشده باشد

عمل کوچک کردن سینه عموما محدودیت سنی ندارد و می‌تواند در هر رده سنی حتی نوجوانان نیز انجام شود. اما چنانچه که رشد سینه‌ها کامل نشده باشد، احتمالا به جراحی دوم نیاز پیدا خواهد شد.

کوچک-کردن-سینه

جراحی کوچک کردن سینه برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که شرایط فیزیکی سالمی دارند
  • کسانی که انتظارات آن ها واقع بینانه است
  • اشخاصی که سایز پستان در آنها از انجام درست فعالیت‌های فیزیکی ممانعت می‌کند
  • افرادی که وزن زیاد پستان در آنها باعث ایجاد درد در پشت، گردن و شانه می‌‌شود
  • کسانی که اندازه بزرگ سینه، وزن بالا و آویزان بودن پستان‌هایشان باعث فرورفتن محل بند سوتین می‌شود
  • افرادی که در شیار زیر سینه آنها پوست تحریک می‌شود
  • افرادی که آویزان بودن سینه‌های آنها موجب کشیدگی پوست آن قسمت می‌شود
  • کسانی که به هنگام عدم استفاده از سوتین، نوک سینه آنها از شیار سینه‌شان پایین تر است
  • افرادی که در آنها کشیدگی پوست، موجب بزرگ شدن هاله دور سینه می‌شود

اقدامات لازم پیش از عمل جراحی کوچک کردن سینه

  • معاینه پستان‌ها به شکل کامل
  • تصویربرداری از پستان‌ها
  • بررسی سابقه پزشکی بیمار به خصوص سابقه بیماری، داروهای مصرفی و حساسیت‌های دارویی بیمار
  • چک آپ وضعیت سلامت و جسمی فرد
  • آگاه بودن از انتظارات متقاضی در مورد اندازه و فرم سینه‌ها پس از انجام جراحی
  • بررسی نحوه زندگی بیمار
  • انجام ماموگرافی
  • انجام برخی تست‌های آزمایشگاهی که توسط پزشک تجویز شده است
  • عدم مصرف سیگار و سایر دخانیات، چند هفته پیش و پس از جراحی
  • قطع مصرف داروهای ضد التهابی، غیر استروئیدی، آسپیرین و مکمل‌های گیاهی جهت کنترل خونریزی بعد از انجام جراحی
  • وجود محدودیت در خوردن و آشامیدن بیمار، در شب پیش از جراحی

عوارض عمل جراحی کوچک کردن سینه

  • عوارض ناشی از بیهوشی
  • زخم و عفونت
  • امکان تغییر در احساس نوک سینه به صورت موقتی یا حتی دائمی
  • پیدایش یک سری از خطوط بر روی سینه
  • ایجاد بی‌نظمی در فرم پستان
  • وجود تورم و کبودی به مدت 1 تا 2 هفته بعد از جراحی کوچک کردن سینه
  • سفت شدن بافت برش خورده بعد از عمل جراحی که می‌توان با انجام ماساژ به بهبودی آن سرعت بخشید
  • کاهش حس هاله دور نوک سینه که گذر زمان باعث بهبودی آن خواهد شد

کوچک-کردن-سینه

جهت اطلاعات بیشتر و یا مشاوره و دریافت نرخ به روز عمل کوچک کردن سینه، میتوانید با ما در مرکز راز زیبایی تماس بگیرید.

(0) نظر
X